TY - JOUR ID - 2638 TI - تاثیر پسماند کمپوست قارچ بر خصوصیات رشدی و جذب عناصر پرمصرف در کاهو رقم"سیاهو"(Lactuca sativa L.) JO - مجله مدیریت خاک و تولید پایدار JA - EJSMS LA - fa SN - 2322-1267 AU - گلی کلانپا, اسماعیل AU - امانی, ناصر AU - اسماعیل پور, بهروز AD - دانشگاه محقق اردبیلی Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 5 IS - 2 SP - 113 EP - 129 KW - پسماند کمپوست قارچ KW - خصوصیات رشدی KW - عناصر پرمصرف KW - کاهو KW - کشاورزی ارگانیک DO - N2 - امروزه به منظور نیل به تولید پایدار، استفاده از اصلاح کننده‌های آلی نظیر کمپوست قارچ بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش گلخانه‌ای، تاثیر مصرف پسماند کمپوست قارچ خوراکی بر خصوصیات رشد رویشی و غلظت عناصر غذایی پرمصرف (N, P, K, Ca) در کاهو رقم"سیاهو" در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار مطالعه شد. تیمار‌های آزمایشی شامل نسبت‌های حجمی صفر ، 10، 20، 30، 40 و 50 درصد از پسماند کمپوست قارچ به صورت شسته شده و شسته نشده در یک خاک لوم‌ شنی بود. س از طی دوره رشد، برداشت انجام و خصوصیات رشدی نظیر ارتفاع بوته، تعداد و سطح برگ، کلروفیل برگ، هدایت روزنه‌ای، وزن تر و خشک بوته و غلظت عناصر غذایی پرمصرف در برگ اندازه‌گیری شد. مقایسات اورتوگونال نشان داد که کمپوست قارچ شسته شده نسبت به شسته نشده تاثیر معنی‌دار بر خصوصیات رشدی داشت (p UR - https://ejsms.gau.ac.ir/article_2638.html L1 - https://ejsms.gau.ac.ir/article_2638_2fe18792d2bb161770062c33b1bf5b79.pdf ER -